Izjava o odricanju odgovornosti

Pi NIJE besplatan novac. To je dugoročan projekt čiji uspjeh ovisi o kolektivnom doprinosu njegovih članova.

Pi je posvećen pomaganju ljudima da steknu veću ekonomsku vrijednost koja danas ide bankama, tehnološkim divovima (npr. Facebook, Amazon) i drugim posrednicima.

Ako tražite brzu zaradu, potražite druge izvore.

Pi je nova kriptovaluta za sve ljude koju možete “rudariti” (ili zaraditi) sa svog telefona.

Kripto valute su novi oblik digitalnog novca koji održava i osigurava zajednica, umjesto vlade ili banaka. Danas možete rudariti (ili zaraditi) Pi tako da pomognete da Pi osigura valutu i povećavanjem pouzdane mreže.

Kako je većina kriptovaluta (poput Bitcoina) svakodnevnim ljudima teško dostupna, misija Pi Networka je staviti snagu kriptovalute u vaš dlan.

Pi nije prijevara. Stvarni je pokušaj od strane tima sa Stanforda da svakodnevnim ljudima omogući veći pristup kripto-valuti.

Osnovni tim vode dva doktora sa Stanforda i jedan Stanford MBA, koji su svi pomogli u izgradnji Stanfordove blockchain zajednice.

Ne možemo jamčiti da će projekt uspjeti. Međutim, obećavamo da ćemo nastojati da učinimo zajedničke snove stvarnima, održavajući najviše standarde integriteta.

Više o timu možete saznati na stranici “Core Team” u glavnom izborniku aplikacije ili na web stranici Minepi.com

Ova vam aplikacija omogućuje zarađivanje Pi valute jednostavnim doprinosom Pi zajednici. Što više doprinosite, to više Pi tokena zaradite.

Da biste započeli zarađivati Pi, prijavite se svaka 24 sata i pritisnite gumb munje unutar aplikacije kako biste započeli rudariti. Nakon što ste krenuli rudariti, možete povećati satnicu (broj pi/po satu) tako da pozovete pouzdane prijatelje i obitelj da se pridruže zajednici.

Nakon 3 dana rudarenja (3 ciklusa od 24h), možete povećati svoju zaradu izgradnjom sigurnosnog kruga koji doprinosi općoj sigurnosti mreže. Imajte na umu da raniji članovi mreže rudare većom brzinom od onih koji dolaze kasnije.

Ne morate ostavljati aplikaciju otvorenom za rudarenje. Pi ne utječe na performanse vašeg telefona, ne troši bateriju i ne koristi vaše mrežne podatke.

Jednom kada pritisnete tipku munje, možete čak zatvoriti aplikaciju i nastavit ćete s rudarenjem Pi-a.

Umjesto da sagorijeva energiju, kao dokaz rada kripto valute, poput Bitcoin-a, Pi osigurava svoju bazu kada se članovi međusobno zalažu kao pouzdani.

Tako se formira mreža međusobnih „sigurnosnih krugova“ koji određuju tko može izvršiti transakcije.
Ovaj novi pristup omogućuje rudarenje kriptovaluta na vašem telefonu iskorištavajući vaše postojeće društvene veze, bez financijskih troškova, bez pražnjenja baterije i to sve ekološki osvješteno.

Pročitajte tehnički dio u bijeloj knjizi (white paper) za točnije i detaljnije objašnjenje.

Raniji članovi rudare po većoj stopi kako bi se nagradili oni koji su doprinjeli izgradnji mreže kada je to bilo najpotrebnije.

Base Mining RatePi želi biti kripto valuta koja se najviše koristi i distribuira u svijetu. Masovno usvajanje i korištenje je ključ uspjeha i vrijednosti. Da bi se taj cilj postigao, Pi potiče svoje najstarije članove da daju svoj doprinos koji će mu osigurati uspjeh (npr. sigurnost i rast mreže).

Kako bi se naglasuo značaj ranog doprinosa, stopa rudarstva opada kako se više ljudi pridružuje mreži. U ovom trenutku bazna stopa rudarenja se prepolovi svaki put kad se broj aktivnih korisnika poveća za faktor 10 (vidi grafikon). Stopa će na kraju pasti kad se dosegne određeni broj korisnika (npr. 10 milijuna ili 100 milijuna).

U tom će trenutku, baš kao i Bitco